Wanneer is dit wat voor jou/jullie?

Ouderschap kan overweldigend zijn, vooral bij intense emoties of lastig te plaatsen gedrag van je kind. Je hoeft niet te wachten op een crisis om stil te staan bij wat er speelt. Door inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaken van het gedrag, kun je uitdagingen en patronen beter begrijpen en een aanpak vinden die bij jullie gezin past. Dit helpt om rust te creëren in het dagelijks leven en de verbinding met je kind te versterken.

Ik werk zowel met ouders (samen of alleen), kinderen individueel en gezinnen.

Maatwerk voor jullie gezin

Elk gezin is uniek, en daarom zoeken we samen naar wat het beste werkt in jullie situatie. Soms helpt het om patronen te herkennen, andere keren ligt de focus op het omgaan met emoties of het doorbreken van gewoontes.

Ik combineer verschillende methodieken om aan te sluiten bij wat jullie nodig hebben. Vanuit cognitieve gedragstherapie onderzoeken we hoe gedachten gedrag beïnvloeden, terwijl schematherapie en delenwerk helpen om onderliggende overtuigingen en patronen te doorbreken. Contextuele therapie en invloeden uit de systeemtherapie bieden inzicht in gezinsdynamiek. Daarnaast gebruik ik principes uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarin het leren omgaan met moeilijke emoties en het bewust kiezen voor wat belangrijk is centraal staan.

Naast gesprekken maak ik veel gebruik van visuele en ervaringsgerichte werkvormen. Met ‘Een taal erbij’ gebruik ik poppetjes om gezinsrelaties en innerlijke processen zichtbaar te maken. Daarnaast zetten we creatieve technieken, beweging en spel in om verandering op gang te brengen.

Door te werken op verschillende niveaus – gedachten, emoties, gedrag en relaties – ontwikkelen we een aanpak die écht past bij jullie gezin. Zo ontstaan praktische handvatten die direct toepasbaar zijn, met meer rust en verbinding in het dagelijks leven.

Naast individuele begeleiding bied ik groepstherapie voor kinderen, zodat ze steun en herkenning vinden bij anderen.

Aanbod

Gezinstraject - Het gezinstraject bestaat uit drie fasen: een fundament leggen met intake en kennismaking, een op maat gemaakt traject waarin ouder- en kindsessies elkaar afwisselen, en een evaluatie om de voortgang en verdere behoeften te bepalen.

Ouderbegeleiding - Ouderbegeleiding biedt psycho-educatie en praktische handvatten om het gedrag en de emoties van je kind beter te begrijpen, inzicht te krijgen in opvoedpatronen en je eigen rol als ouder te versterken, zodat er meer rust en verbinding in het gezin ontstaat.

Kindtraject - Je kind kan ook individueel worden begeleid. Soms stagneert een traject moeizaam omdat er eerst aandacht nodig is voor de ouders; in dat geval bespreken we wat er nodig is om de begeleiding effectief voort te zetten.

Alle contacten zijn vertrouwelijk, zowel met het kind als met de ouders. Zonder toestemming van de ouders zal er niet met derden gesproken worden. Na een kindsessie zal aan het kind toestemming worden gevraagd om met de ouders te mogen spreken.

Mijn begeleiding is open-ended, wat betekent dat de duur en invulling van het traject flexibel blijven en meegroeien met de behoefte. We evalueren regelmatig de voortgang en stemmen af op wat op dat moment nodig is, zodat de begeleiding effectief blijft en duurzame verandering mogelijk maakt. Soms wordt gaandeweg duidelijk dat er andere of aanvullende thema’s spelen die aandacht nodig hebben. Door steeds opnieuw af te stemmen, zorgen we ervoor dat de begeleiding blijft aansluiten bij wat op dat moment het beste helpt.

Praktische informatie

Ik werk samen met Embloom en Cliendo voor verslaglegging en digitale ondersteuning. Tussendoor mag je me altijd berichten via Signal. Ik antwoord op mijn werkdagen: maandag, donderdag en vrijdag.